NEVŞEHİR'DE BUGÜN VEFAT EDENLER

Ürgüp Akcaören Köyü halkından Hatice Cekic kızı Serpil Ergün 40 yaşında vefat etti. Cenazesi bugün ikindi namazından müteakip Ürgüp'de toprağa verilecek.

Ürgüp Mustafa Paşa Köyü halkından Ali Rıza kızı Bilgin Aydın 83 yaşında vefat etti Cenazesi bugün öğle namazından müteakip Mustafa Paşa'da toprağa verilecektir.

Ürgüp Dua yeri Mahallesi halkından Bekir Feridun Yaşar Derya Erol'un anneleri Şerife Erol 87 yaşında vefat etti. Cenazesi bugün cuma namazına müteakip Ürgüp'te toprağa verilecek.

Akköy köyü halkından Musa oğlu ve Bahri Fatih çakırın babaları Şuayip Çakır vefat etti. Cenazesi bugün (27 09.2024 Cuma) ikindi namazını müteakiben kılınacak, cenaze namazının ardından Akköy köyü mezarlığına defnedilecek.

 

Nehabernevşehir internet sitesi olarak merhuma Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun..."  إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ "Onlar; başlarına bir musibet gelince, 'Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz' derler." (Bakara 156)  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

 Açıklaması: Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kulları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.