MADO

YAZAR AYTEKİN ÖĞRENCİLERLE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Nevşehir 07.06.2024 - 09:15, Güncelleme: 07.06.2024 - 09:17
 

YAZAR AYTEKİN ÖĞRENCİLERLE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Gazeteci Ressam Yazar Osman Aytekin Nevşehir Gazi Ortaokulunda öğrencilerle bir araya geldi.

Okulun Konferans Salonunda Yazar Aytekin, "Tecrübe Paylaşım Günü yıl sonu sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında yazarlığa ve gazeteciliğe nasıl başladığını anlattı. Aytekin, "Gazeteci ve yazar olmayı genç yaşta aklıma koymuştum. Yazar olabilmek içinTürkçeyi ve dilbilgisini bilmek gerekiyordu. Ancak yazar olmak için sadece bunları bilmek yetmiyordu. Bu bakımdan çok kitap okudum. Yazarları takip ettim ve İyi yazmak için çok gayret sarf ettim. Gazeteci olmak ise daha farklı bir alandı. Gazetecilerin nasıl haber yaptıklarını gözlemledim. Haberlerin müdavimi oldum. İlk kez haftalık olarak yayınlanan Yeni Düşünce Dergisinin muhabiri oldum. Haftalık dergi sonraları günlük gazete olarak yoluna devam etti. Gazete'de haberlerim çıkmaya başlamıştı. Daha sonraları aynı gazetede yazmaya da başladım", dedi.  Yazar Aytekin gazeteciyken başından geçen ilginç olayları öğrencilerle paylaştı. Aytekin bir anısını üzerine şöyle dedi, "" Derinkuyu'da haftalık Derinkuyu Haber Gazetesi"ni çıkarıyordum. Bir gün genç biri gelmiş. O zamanki adı Namık Kemal İlkokulu olan okula varıyor. Genç diyor ki, "Ben bu okula öğretmen olarak atandım" adamın elinde sahte bir göreve başlama yazısı var. Okulda göreve başlıyor. Amacı okulun kantin veya öğrencilerden toplanan paraları çalmak. Ancak bunu yapamıyor. Aynı gün ceketini bir yere çıkarıyor. Artık Derinkuyu 'ya neyle geldiyse... Bir vakit namazı esnasında Merkez Cumhuriyet Camiine gidiyor. Vatandaşlar şadıvanda abdest almaktadır. Abdest alanlardan birinin duvarda asılı olan ceketini el çabukluğuyla üzerine giyiyor. Adam tam caminin kapısından çıkarken cemaatten biri durumu fark ederek bağırıyor: 'Tutun, kaçırmayın hırsız var! Cami cemaati adamın üzerine atılıyorlar. Adam yakalanıp Emniyet Amirliğine götürülünce foyası ortaya çıkıyor. " Yazar Aytekin'nin gazetecilik anıları ilgiyle takip eden öğrenciler daha  sonra sorular sordular. Söyleşi sonrasında yazar Aytekin Okul Müdürü Mücahid Tufan'a, Müdür Yardımcısı Ali Ekici'ye, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.
Gazeteci Ressam Yazar Osman Aytekin Nevşehir Gazi Ortaokulunda öğrencilerle bir araya geldi.

Okulun Konferans Salonunda Yazar Aytekin, "Tecrübe Paylaşım Günü yıl sonu sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında yazarlığa ve gazeteciliğe nasıl başladığını anlattı. Aytekin, "Gazeteci ve yazar olmayı genç yaşta aklıma koymuştum. Yazar olabilmek içinTürkçeyi ve dilbilgisini bilmek gerekiyordu. Ancak yazar olmak için sadece bunları bilmek yetmiyordu. Bu bakımdan çok kitap okudum. Yazarları takip ettim ve İyi yazmak için çok gayret sarf ettim. Gazeteci olmak ise daha farklı bir alandı. Gazetecilerin nasıl haber yaptıklarını gözlemledim. Haberlerin müdavimi oldum. İlk kez haftalık olarak yayınlanan Yeni Düşünce Dergisinin muhabiri oldum. Haftalık dergi sonraları günlük gazete olarak yoluna devam etti. Gazete'de haberlerim çıkmaya başlamıştı. Daha sonraları aynı gazetede yazmaya da başladım", dedi. 

Yazar Aytekin gazeteciyken başından geçen ilginç olayları öğrencilerle paylaştı. Aytekin bir anısını üzerine şöyle dedi, "" Derinkuyu'da haftalık Derinkuyu Haber Gazetesi"ni çıkarıyordum. Bir gün genç biri gelmiş. O zamanki adı Namık Kemal İlkokulu olan okula varıyor. Genç diyor ki, "Ben bu okula öğretmen olarak atandım" adamın elinde sahte bir göreve başlama yazısı var. Okulda göreve başlıyor. Amacı okulun kantin veya öğrencilerden toplanan paraları çalmak. Ancak bunu yapamıyor. Aynı gün ceketini bir yere çıkarıyor. Artık Derinkuyu 'ya neyle geldiyse... Bir vakit namazı esnasında Merkez Cumhuriyet Camiine gidiyor. Vatandaşlar şadıvanda abdest almaktadır. Abdest alanlardan birinin duvarda asılı olan ceketini el çabukluğuyla üzerine giyiyor. Adam tam caminin kapısından çıkarken cemaatten biri durumu fark ederek bağırıyor:
'Tutun, kaçırmayın hırsız var! Cami cemaati adamın üzerine atılıyorlar. Adam yakalanıp Emniyet Amirliğine götürülünce foyası ortaya çıkıyor. "
Yazar Aytekin'nin gazetecilik anıları ilgiyle takip eden öğrenciler daha  sonra sorular sordular. Söyleşi sonrasında yazar Aytekin Okul Müdürü Mücahid Tufan'a, Müdür Yardımcısı Ali Ekici'ye, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.