uluer
MADO

ÇİFTÇİLERDEN PATATES EYLEMİ

İlçe Haberleri 29.08.2024 - 18:37, Güncelleme: 30.08.2024 - 13:02
 

ÇİFTÇİLERDEN PATATES EYLEMİ

Derinkuyu ilçesinde ki Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Binası önünde patates üreticileri fiyatların düşmesi ile birlikte hükümete sesini duyurmak için eylem yaptılar.

Yapılan eyleme; Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, Derinkuyu Belediye Başkanı Taner İnce, Yazıhüyük Belediye Başkanı Birol Demirdelen, partililer ve çok sayıda çiftçi katılım sağladı. Eylem alanında konuşma yapan Kayseri Milletvekili Aşkın Genç; Çiftçinin yıl boyunca büyük emekler vererek yetiştirdiği, elektrik, gübre, ilaç parası bulabilmek için boğazından feragat etiğini patatesin fiyatının ayaklar altında olması çok ama çok üzücü bir durum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak konu hakkında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İlgili bakanlıklar ile gerekli görüşmeleri yaptık. Patates üreticimizin bu şekilde mağdur edilmesine, bu şekilde zarar etmesine müsaade etmeyeceğiz. İzlenilen bu politikayı bizlerde doğru bulmuyoruz.” dedi. Elektriğe yüzde 38 zam yapılmasını da eleştiren Genç “hükümet nerede” diyerek, “Gübre, yem, hammaddeye gelen zamları hepimiz biliyoruz. Bunların üstesinden gelmek kolay değil. Çiftçinin giderleri afaki rakamlara ulaşmış. 2,5 Milyar civarında icraya düşen çiftçi borçları var. Bunları hükümetin ciddi bir şekilde ele alması lazım. Sama Bunların ülkeyi yönetme iradeleri yok. Cumhuriyet Halk Partisi tüm bunlara çözüm için adım adım iktidara yürüyor.” dedi. Milletvekili Aşkın Genç'ten sonra ise Kırşehir Milletvekili Metin İlhan konuşmasını geçekleştirdi. ''Biz çiftçi kazansın istiyoruz bunun için savaşacağız, bunun için çalışacağız.'' diyen Milletvekili İlhan;  ''AK Parti hükümeti üretime gerekli değeri vermezse bundan sonra da vermeyecek olursa görüyoruz ki bu ülkeyi bir felaket bekliyor. Çiftçi üretmezse bu millet açtır. Hep birlikte üretim yapmak zorundayız.'' dedi. Zamlara da değinen İlhan; ''Önceden çiftçi bir şekilde kazanıyordu şimdi benzin, ilaç, işçi maliyetleri üç katına çıkmış durumda bu çiftçi nasıl kazansın. Biz çiftçi kazansın istiyoruz bunun için savaşacağız, bunun için çalışacağız.'' dedi. Konuşmalarının ardından  Üreticiler traktörlerle eylem alanına getirdikleri patates çuvallarını “Çiftçi batarsa ülke batar” diyerek yola dökerek eylem yaptılar ve “Üreticini sesine kulak verin” ,”İflasın eşiğindeyiz” gibi sloganlar attılar. Milletvekilleri Derinkuyu'da esnaf ziyareti yaparak esnafın ve üreticilerin sorunlarını dinlediler.  Milletvekillerinin Derinkuyu'da ki incelemeleri  Derinkuyu ve Yazıhüyük belediyeleri ziyaretleri  ile son buldu.            
Derinkuyu ilçesinde ki Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Binası önünde patates üreticileri fiyatların düşmesi ile birlikte hükümete sesini duyurmak için eylem yaptılar.

Yapılan eyleme; Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP Nevşehir İl Başkanı Bülent Yumuş, Derinkuyu Belediye Başkanı Taner İnce, Yazıhüyük Belediye Başkanı Birol Demirdelen, partililer ve çok sayıda çiftçi katılım sağladı.

Eylem alanında konuşma yapan Kayseri Milletvekili Aşkın Genç;

Çiftçinin yıl boyunca büyük emekler vererek yetiştirdiği, elektrik, gübre, ilaç parası bulabilmek için boğazından feragat etiğini patatesin fiyatının ayaklar altında olması çok ama çok üzücü bir durum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak konu hakkında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İlgili bakanlıklar ile gerekli görüşmeleri yaptık. Patates üreticimizin bu şekilde mağdur edilmesine, bu şekilde zarar etmesine müsaade etmeyeceğiz. İzlenilen bu politikayı bizlerde doğru bulmuyoruz.” dedi.

Elektriğe yüzde 38 zam yapılmasını da eleştiren Genç “hükümet nerede” diyerek, “Gübre, yem, hammaddeye gelen zamları hepimiz biliyoruz. Bunların üstesinden gelmek kolay değil. Çiftçinin giderleri afaki rakamlara ulaşmış. 2,5 Milyar civarında icraya düşen çiftçi borçları var. Bunları hükümetin ciddi bir şekilde ele alması lazım. Sama Bunların ülkeyi yönetme iradeleri yok. Cumhuriyet Halk Partisi tüm bunlara çözüm için adım adım iktidara yürüyor.” dedi.

Milletvekili Aşkın Genç'ten sonra ise Kırşehir Milletvekili Metin İlhan konuşmasını geçekleştirdi.

''Biz çiftçi kazansın istiyoruz bunun için savaşacağız, bunun için çalışacağız.'' diyen Milletvekili İlhan;  ''AK Parti hükümeti üretime gerekli değeri vermezse bundan sonra da vermeyecek olursa görüyoruz ki bu ülkeyi bir felaket bekliyor. Çiftçi üretmezse bu millet açtır. Hep birlikte üretim yapmak zorundayız.'' dedi.

Zamlara da değinen İlhan; ''Önceden çiftçi bir şekilde kazanıyordu şimdi benzin, ilaç, işçi maliyetleri üç katına çıkmış durumda bu çiftçi nasıl kazansın. Biz çiftçi kazansın istiyoruz bunun için savaşacağız, bunun için çalışacağız.'' dedi.

Konuşmalarının ardından  Üreticiler traktörlerle eylem alanına getirdikleri patates çuvallarını “Çiftçi batarsa ülke batar” diyerek yola dökerek eylem yaptılar ve “Üreticini sesine kulak verin” ,”İflasın eşiğindeyiz” gibi sloganlar attılar.

Milletvekilleri Derinkuyu'da esnaf ziyareti yaparak esnafın ve üreticilerin sorunlarını dinlediler.  Milletvekillerinin Derinkuyu'da ki incelemeleri  Derinkuyu ve Yazıhüyük belediyeleri ziyaretleri  ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.