uluer
MADO

ÜRGÜP’TE YERALTI TÜNELİ BULUNDU

Nevşehir 06.09.2024 - 11:25, Güncelleme: 06.09.2024 - 11:25
 

ÜRGÜP’TE YERALTI TÜNELİ BULUNDU

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul bugün bu önemli gelişmeyi yaptığı bir açıklama ile duyurdu.

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul bugün bu önemli gelişmeyi yaptığı bir açıklama ile duyurdu. Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul açıklamasında “Bir süredir devam eden bir projemizde bugün önemli bir adım atıldı. Türkiyenin tanınmış mağaracılık grubu Obruk Mağara ekibinden Ali Yamaç ve üniversite hocamız Dr.Bilgin Yazlık bugün, Songül Hanım Konağı’ndan Ürgüp altında kemerli tünele girdiler ve yaklaşık 450 metre tünelde ilerleyerek Refik Başaran heykeli yanına kadar tünelde gidip, geri döndüler. Fotoğraflar çektiler, Tünelin Konaktan, Şölen Alanına kadar olan bölümünü ziyarete açmamak için hiçbir sebep yok gözüküyor. Bir hafta içerisinde tünel haritası çizilerek Belediyemize teslim edilecek. Tünelin hizmete açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Eski Eserler Müzeler Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerimiz olacak . (2863 sayılı yasa gereği yeraltı Devletin) Şimdi bu konuda statik çalışma için üniversitelerimiz ile çalışacağız. Çok önemli not: Güzergahta pek çok binamızın kanalizasyonu tünele akıyor. Burası Ürgüp turizmine çığır açacak bir yer ve tüneli açsak da açamasak da; o kanalizasyonlar o tünele akmamalı. Oradan da Damsa Çayına gitmemeli. Mülk sahiplerinden şimdiden kanalizasyonlarını kanalizasyon şebekesine vermek için çalışmalarını rica ediyoruz”dedi
Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul bugün bu önemli gelişmeyi yaptığı bir açıklama ile duyurdu.

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul bugün bu önemli gelişmeyi yaptığı bir açıklama ile duyurdu.

Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul açıklamasında “Bir süredir devam eden bir projemizde bugün önemli bir adım atıldı.

Türkiyenin tanınmış mağaracılık grubu Obruk Mağara ekibinden Ali Yamaç ve üniversite hocamız Dr.Bilgin Yazlık bugün,

Songül Hanım Konağı’ndan Ürgüp altında kemerli tünele girdiler ve yaklaşık 450 metre tünelde ilerleyerek Refik Başaran heykeli yanına kadar tünelde gidip, geri döndüler.

Fotoğraflar çektiler, Tünelin Konaktan, Şölen Alanına kadar olan bölümünü ziyarete açmamak için hiçbir sebep yok gözüküyor.

Bir hafta içerisinde tünel haritası çizilerek Belediyemize teslim edilecek.

Tünelin hizmete açılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Eski Eserler Müzeler Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerimiz olacak . (2863 sayılı yasa gereği yeraltı Devletin)

Şimdi bu konuda statik çalışma için üniversitelerimiz ile çalışacağız.

Çok önemli not: Güzergahta pek çok binamızın kanalizasyonu tünele akıyor. Burası Ürgüp turizmine çığır açacak bir yer ve tüneli açsak da açamasak da; o kanalizasyonlar o tünele akmamalı. Oradan da Damsa Çayına gitmemeli.

Mülk sahiplerinden şimdiden kanalizasyonlarını kanalizasyon şebekesine vermek için çalışmalarını rica ediyoruz”dedi
FB_IMG_1725562074444.jpg
FB_IMG_1725562072232.jpg
FB_IMG_1725562069887.jpg
FB_IMG_1725562067609.jpg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.