uluer
MADO

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN ÇİZ

Gündem 05.10.2024 - 15:15, Güncelleme: 05.10.2024 - 15:15
 

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN ÇİZ

Nevşehir'de, "Filistinli çocuklar için çiz" sloganıyla düzenlenen programda vatandaşlar yere serilen 150 metrelik brandaya Gazzeli çocuklar için hissettiklerini çizdi.

Nevşehir İnsani Yardım Derneği, Yetim Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen program Tarık Kesekçi Parkı önünde yapıldı. Vatandaşlar ve çocuklar, yere serilen brandaya, boyalarla resim yaptı. Burada açıklama yapan Arzu Taşkın, İsrail’in yarım asırdan fazla zamandır Filistin’de katliam yaptıklarını, son bir yıldır ise toplamda 85 bin ton bomba ve diğer saldırılarla soykırım uyguladıklarını belirtti. Taşkın, “ Filistin, küçücük yaşta tutuklanarak askerî mahkemelerde yargılanan, bitmek bilmeyen bombalamalardan ve saldırılardan dolayı sürekli ölüm ve yaralanma tehlikesiyle baş başa kalan çocukların ülkesidir. Bugün 2 milyarlık İslam âleminin ve 8 milyarlık dünya nüfusunun cevap vermesi gereken tek soru şudur: 17 yıldır havadan, karadan ve denizden İsrail ablukası altında bulunan Gazzeli çocuklara, nefes alacakları bir koridor açabilir miyiz?Ekranlarda gösterilen kolsuz bacaksız çocukları, kucağında henüz şehit olmuş evladını taşıyan anneleri, çaresiz yaşlı insanları izleyip durmak yerine artık zalim İsrail ve yandaşlarına karşı daha tesirli bir boykot uygulaması yapmak zorundayız.” dedi.
Nevşehir'de, "Filistinli çocuklar için çiz" sloganıyla düzenlenen programda vatandaşlar yere serilen 150 metrelik brandaya Gazzeli çocuklar için hissettiklerini çizdi.

Nevşehir İnsani Yardım Derneği, Yetim Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen program Tarık Kesekçi Parkı önünde yapıldı.

Vatandaşlar ve çocuklar, yere serilen brandaya, boyalarla resim yaptı.

Burada açıklama yapan Arzu Taşkın, İsrail’in yarım asırdan fazla zamandır Filistin’de katliam yaptıklarını, son bir yıldır ise toplamda 85 bin ton bomba ve diğer saldırılarla soykırım uyguladıklarını belirtti.
Taşkın, “
Filistin, küçücük yaşta tutuklanarak askerî mahkemelerde yargılanan, bitmek bilmeyen bombalamalardan ve saldırılardan dolayı sürekli ölüm ve yaralanma tehlikesiyle baş başa kalan çocukların ülkesidir.
Bugün 2 milyarlık İslam âleminin ve 8 milyarlık dünya nüfusunun cevap vermesi gereken tek soru şudur: 17 yıldır havadan, karadan ve denizden İsrail ablukası altında bulunan Gazzeli çocuklara, nefes alacakları bir koridor açabilir miyiz?Ekranlarda gösterilen kolsuz bacaksız çocukları, kucağında henüz şehit olmuş evladını taşıyan anneleri, çaresiz yaşlı insanları izleyip durmak yerine artık zalim İsrail ve yandaşlarına karşı daha tesirli bir boykot uygulaması yapmak zorundayız.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.