MADO

NEVŞEHİR AK PARTİ KADIN KOLLARI İSRAİL’İ PROTESTO ETTİ

Nevşehir 10.05.2024 - 13:37, Güncelleme: 10.05.2024 - 13:37
 

NEVŞEHİR AK PARTİ KADIN KOLLARI İSRAİL’İ PROTESTO ETTİ

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, İsrail tarafından Gazze’de katledilen anneleri Anneler Günü nedeniyle 81 ilde eş zamanlı olarak anıp, katliamı protesto etti.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde Gazze’de hayatını kaybeden anneler için 81 ilde İsrail protesto edildi. Kadın Kolları Başkanı Elife Çelebi'nin yaptığı açıklamada;  "60 bin hamile kadın risk altında"  Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadın sayısının ise 2 bini aştığını belirterek, şunları kaydetti: “Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. Her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Ne diyordu Gazzeli anne? ‘Ben 6 çocuk doğurmakla yükümlüyüm. Çünkü 2’sini İsrail öldürecek, 2’si eve ekmek getirmek için çalışacak, 2’si de ülke için işe yarasın.’” Filistin’de her 5 kadından 4’ünün aile bireylerinden en az birinin üst üste iki öğün yemek yiyemediğini de ifade etti. "Ateşkes için bir adım bekliyoruz"  “Ateşkes için bir adım bekliyoruz. İsrailli yetkililere soruyorum. ‘Vaad edilmiş topraklar hedefinizi, hayattan kopardığınız annelerin ve çocukların bedenleri üzerine mi inşa edeceksiniz” ifadesini kullandı. "81 ilde Gazzeli anneler için ayaktayız"  "Şu anda 81 ilde aynı bu şekilde eş zamanda sivil toplum kuruluşları, teşkilatlarımız, vekillerimiz ve tüm halkımızla birlikte Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız” dedi.
AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, İsrail tarafından Gazze’de katledilen anneleri Anneler Günü nedeniyle 81 ilde eş zamanlı olarak anıp, katliamı protesto etti.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde Gazze’de hayatını kaybeden anneler için 81 ilde İsrail protesto edildi.

Kadın Kolları Başkanı Elife Çelebi'nin yaptığı açıklamada; 

"60 bin hamile kadın risk altında"

 Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadın sayısının ise 2 bini aştığını belirterek, şunları kaydetti:

“Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. Her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Ne diyordu Gazzeli anne? ‘Ben 6 çocuk doğurmakla yükümlüyüm. Çünkü 2’sini İsrail öldürecek, 2’si eve ekmek getirmek için çalışacak, 2’si de ülke için işe yarasın.’”

Filistin’de her 5 kadından 4’ünün aile bireylerinden en az birinin üst üste iki öğün yemek yiyemediğini de ifade etti.

"Ateşkes için bir adım bekliyoruz"

 “Ateşkes için bir adım bekliyoruz. İsrailli yetkililere soruyorum. ‘Vaad edilmiş topraklar hedefinizi, hayattan kopardığınız annelerin ve çocukların bedenleri üzerine mi inşa edeceksiniz” ifadesini kullandı.

"81 ilde Gazzeli anneler için ayaktayız"

 "Şu anda 81 ilde aynı bu şekilde eş zamanda sivil toplum kuruluşları, teşkilatlarımız, vekillerimiz ve tüm halkımızla birlikte Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.