MADO

YAKINDA AÇILIYOR

Nevşehir 24.06.2024 - 12:51, Güncelleme: 24.06.2024 - 15:06
 

YAKINDA AÇILIYOR

Nevşehir’de yapımına yıllar önce başlanmasına rağmen bir türlü tamamlanmayan külliyenin kara talihi hayırsever bir işadamının elini taşın altına koymasıyla değişti.

Bunca zaman çeşitli tartışmalara neden olan cami görenleri hayran bırakıyor. Yüklü yapım masrafı nedeniyle kimsenin dokunmaya cesaret edemediği ve sonunda kendi haline terk edilen, kimsesiz bırakıldığı süreçte ise yapılmış kısımları da tahrip olan külliyede hummalı çalışma devam ediyor. Nevşehir halkının yakından tanıdığı işadamı Ali Köybaşı milyonlarca liralık masrafı üstlenip sorumluluğu aldı ve bir süre önce başlattığı çalışmaları sona getirdi. Şehrin merkezinde yıllardır atıl ve harabe görünümündeki külliyenin inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. İç dekorasyon ve minberinden mihrabına avizesinden halısına döşenen külliye önümüzdeki haftalarda ibadete açılacak. Nevşehir’e yakışacak mimarisi ve donanımıyla dikkati çeken Hacı Süleyman Köybaşı Nevşehir Külliye Camisi meraklı ziyaretçileri büyülemeyi başarıyor. Halıları serilip temizlik çalışmasının yapıldığı cami binlerce cemaatin aynı anda secdeye varabileceği kentin yüz aklarından biri olacak.
Nevşehir’de yapımına yıllar önce başlanmasına rağmen bir türlü tamamlanmayan külliyenin kara talihi hayırsever bir işadamının elini taşın altına koymasıyla değişti.

Bunca zaman çeşitli tartışmalara neden olan cami görenleri hayran bırakıyor.

Yüklü yapım masrafı nedeniyle kimsenin dokunmaya cesaret edemediği ve sonunda kendi haline terk edilen, kimsesiz bırakıldığı süreçte ise yapılmış kısımları da tahrip olan külliyede hummalı çalışma devam ediyor.

Nevşehir halkının yakından tanıdığı işadamı Ali Köybaşı milyonlarca liralık masrafı üstlenip sorumluluğu aldı ve bir süre önce başlattığı çalışmaları sona getirdi.

Şehrin merkezinde yıllardır atıl ve harabe görünümündeki külliyenin inşaatı büyük ölçüde tamamlandı.

İç dekorasyon ve minberinden mihrabına avizesinden halısına döşenen külliye önümüzdeki haftalarda ibadete açılacak.

Nevşehir’e yakışacak mimarisi ve donanımıyla dikkati çeken Hacı Süleyman Köybaşı Nevşehir Külliye Camisi meraklı ziyaretçileri büyülemeyi başarıyor.

Halıları serilip temizlik çalışmasının yapıldığı cami binlerce cemaatin aynı anda secdeye varabileceği kentin yüz aklarından biri olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.