uluer
MADO

SELÇUK KARDEŞLER ÖLÜM YILDÖNÜMLERİNDE ANILDI

İlçe Haberleri 30.06.2024 - 18:47, Güncelleme: 30.06.2024 - 18:47
 

SELÇUK KARDEŞLER ÖLÜM YILDÖNÜMLERİNDE ANILDI

Cumhuriyet Gazetesi eski imtiyaz sahibi Gazeteci Yazar İlhan SELÇUK ile kardeşi Karikatürist Turhan SELÇUK ölümlerinin 14 yılında gömütleri başında anıldılar.

Selçuk kardeşlerin 14.ölüm yıldönümlerinde Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Kaim yapmış olduğu konuşmada; ''Benim aklıma İlhan Selçuk deyince ziverbey köşkü, Turhan Selçuk deyince de Abdülcanbaz gelir. Sanırım pek çok kişinin de aklına aynı şeyler gelir. Bu iki değerli insanın Hacıbektaş topraklarında uyuyor olmaları bizler için bir onurdur. Hakka yürüyüşlerinin 14.yıl dönümlerinde  İlhan Selçuk ve Turhan Selçuk kardeşlerin anıları önünde onları saygıyla anıyorum, ışıklar içeriinde uyusunlar. Yıldızlar yoldaşları, mekanları gönüllerimiz,yüreklerimiz olsun. İsimleri eserleri sonsuza dek yaşasın,unutulmasın'' dedi. Ünlü karikatarist Turhan Selcukun kızı Aslı Selçuk  yapmış olduğu konuşmada şu ifadeleri kullandı; Turhan  Selçuk ve İlhan Selçuk'u birlikte anmak için  her yıl olduğu gibi onların yanındayız. Selçuk kardeşler hepimizin çok sayıda aydınlatıcı, düşündürücü, etkileyici, güçlü yazılar, karikatürler,kitaplar ve karikatür albümleri bıraktılar. Zamanın ötesinde, zamana dayanıklı, zamansız yapıtlar üreterek gelecek kuşakları aydınlatacaklar. Aydınlanmanın bilğesi İlhan Selçuk Cumhuriyet aydınlanmadır, karikatür ise aydınlanmanın ürünüdür. Bir ülke sadece ağaçlarıyla,dağlarıyla,denizleriyle,toprağıyla var olamaz. Tüm dünyaya posta koyacak  sanatçılar, yazarlar çıkıyorsa o ülkede aydınlanma olur. Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'si dünyada tekdir, aydınlık, o ülkenin sanatçılarıyla bilim insanlarıyla, ressamlarıyla,bestecileriyle var olacaktır.'' dedi. HABER: Yakup Polat 
Cumhuriyet Gazetesi eski imtiyaz sahibi Gazeteci Yazar İlhan SELÇUK ile kardeşi Karikatürist Turhan SELÇUK ölümlerinin 14 yılında gömütleri başında anıldılar.

Selçuk kardeşlerin 14.ölüm yıldönümlerinde Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Kaim yapmış olduğu konuşmada; ''Benim aklıma İlhan Selçuk deyince ziverbey köşkü, Turhan Selçuk deyince de Abdülcanbaz gelir. Sanırım pek çok kişinin de aklına aynı şeyler gelir. Bu iki değerli insanın Hacıbektaş topraklarında uyuyor olmaları bizler için bir onurdur. Hakka yürüyüşlerinin 14.yıl dönümlerinde  İlhan Selçuk ve Turhan Selçuk kardeşlerin anıları önünde onları saygıyla anıyorum, ışıklar içeriinde uyusunlar. Yıldızlar yoldaşları, mekanları gönüllerimiz,yüreklerimiz olsun. İsimleri eserleri sonsuza dek yaşasın,unutulmasın'' dedi.

Ünlü karikatarist Turhan Selcukun kızı Aslı Selçuk  yapmış olduğu konuşmada şu ifadeleri kullandı; Turhan  Selçuk ve İlhan Selçuk'u birlikte anmak için  her yıl olduğu gibi onların yanındayız. Selçuk kardeşler hepimizin çok sayıda aydınlatıcı, düşündürücü, etkileyici, güçlü yazılar, karikatürler,kitaplar ve karikatür albümleri bıraktılar. Zamanın ötesinde, zamana dayanıklı, zamansız yapıtlar üreterek gelecek kuşakları aydınlatacaklar. Aydınlanmanın bilğesi İlhan Selçuk Cumhuriyet aydınlanmadır, karikatür ise aydınlanmanın ürünüdür. Bir ülke sadece ağaçlarıyla,dağlarıyla,denizleriyle,toprağıyla var olamaz. Tüm dünyaya posta koyacak  sanatçılar, yazarlar çıkıyorsa o ülkede aydınlanma olur. Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'si dünyada tekdir, aydınlık, o ülkenin sanatçılarıyla bilim insanlarıyla, ressamlarıyla,bestecileriyle var olacaktır.'' dedi.

HABER: Yakup Polat 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.